2017. október 28., szombat

Élni nélküle

A mindenszentek ünnepéhez és a halottak napjához közeledve valószínűleg mindannyian többet gondolunk elhunyt szeretteinkre. Az év összes napján hiányoznak, mégis ez a pár nap a megemlékezés időszaka.

Az idei évben az Élő Irodalom – Élő Könyv Műhelynek köszönhetően megjelent az Élni nélküle címet viselő két kötetes antológia. Az egyikben versek, a másikban novellák segítségével emlékeznek meg a szerzők szeretteikről.



Az a megtiszteltetés ért, hogy a második kötetben a Tiszta, fehér lap című novellám is helyet kapott. Ebből hoztam egy kis részletet:

„Születésünkkor mindannyian kapunk egy tiszta, sima, fehér és üres lapot. Ha öröm köszönt az életünkbe, a lap megtelik színekkel. Amikor pusztítjuk magunkat, akkor a lapon barázdák, redők keletkeznek. Valahányszor valamilyen nagy fájdalom ér bennünket, a lap helyenként összegyűrődik. Amikor túllépünk ezeken a fájdalmakon, akkor a lap valamelyest, talán majdnem teljesen kisimul. Ha valaki meghal, aki közel állt hozzánk, akkor a papírból leszakad egy darab, ami örökre elvész.”

Bővebb információ és könyvrendelés: http://mairodalma.hu/cs_elninelkule.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése